Kezdőlap | Oldaltérkép | E-mail | GYIK  
  Hírek Tudástár Kapcsolat Üzletszabályzat Cégünkről Törzsvásárlói Kártya Részletes Keresés  
 
 
Nordik Predator Ragadozó hívó
Előrehangolt vadhívó síp ragadozók (róka, sakál) csalogatásához. Használata nagyon egyszerű. Négy ...
Blaser F16
Tökéletes egyensúly, a legalacsonyabb tokszerkezet, ami a piacon létezik: az új Blaser F16 ...
 

Új Helyre Költöztünk!
Kedves régi és új vásárlóink! Weigl vadászbolt exkluzív helyszínen, új exkluzív arculattal az ...
2015.07.01.
Mauser Újdonságok! M12 High Grade - Mauser098 - Mauser M03 GRS
    Az új Mauser M 12 High Grade magában egyesíti az eleganciát és a funkcionalitást. Ez a ...
2015.04.29.

éjjellátó
pulsar
éjjellátók
surefire
leica
ranger

Swarovski EL Range távcső sorozat

A Swarovski EL Range egy vadonatúj távcső sorozat, amely a Swarovski EL távcsövek alapjaira épült, megtartva azok minden előnyét, sőt további értékekkel gazdagítva azokat. Egy új ékszer a távcsövek között, amely egy csúcstechnikákat rejtő mérnöki alkotás is egyben.

swarovski el range távcső sorozat

Egy új korszak régi értékekkel

A Swarovski EL Range 8x42 távcső mindenben követi azt a vonulatot, amelyet már megszokhattunk a Swarovski EL távcsöveknél. Kiváló képélesség, rendkívüli felbontás, színhűség és nem utolsó sorban ugyanaz a lenyűgöző képélesség, mellyel az Swarovski EL távcsövek elkényeztettek bennünket. Legyinthetnénk, hogy ez nem érv, hiszen ez a Swarovski-nál már megszokott, de ne tegyünk, hiszen ebben a távcsőben beépített távolságmérő van - és ugye ismerünk olyan nem kis nevű konkurens távcsövet, amelynél ezt nem tudták megoldani. Az EL Range távcsőnél sikerült és ez igazán nagy teljesítmény.

swarovski EL Range távcső
Távolságmérős távcső

Ez a Swarovski EL Range távcsövek esetében igencsak a dolgok leegyszerűsítését jelentené. Ugyanis: az valóban igaz, hogy 1375 méteres távolságig +/- 1 méteres pontossággal mér a lézeres távolságmérő. Lehet vele egyszeri és folyamatos mérést végezni, ráadásul mindezt nagyon gyorsan és precízen. Mindez nem újdonság, az viszont már igen, hogy a Swarovski EL Range távcsövek a dőlésszöget is figyelembe veszik a mérésnél. Így egy dőlésszöggel pontosított, "virtuális" távolságértéket kap a vadász. Ez felbecsülhetetlen információt ad a lövedék ballisztikai pályájának módusulásáról. Nagyban javítja a találati pontosságot és elősegíti az eredményes vadászatot. Ugye nem kell ecsetelnünk e funkció hasznosságát, főleg hegyvidéki vadászaton...
A Swarovski EL Range nemcsak élesebb látást, hanem nagyobb találati pontosságot is eredményez.

 

Fontos az ergonómia

swarovski el range lézertávmérő

A Swarovski EL távcsövek formatervezése rövid időn belül nagy népszerűségre tett szert, hiszen az ún. wrap-around megoldás kiválóan illeszkedik az emberi kézbe. Remek ergonomiája minden addiginál biztosabb távcsőfogást eredményezett az EL távcsöveknek.

Ezt a biztos és kényelmes fogást tudta még tovább tökéletesíteni a Swarovski. A Swarovski EL Range távcsövek tubusának alsó felén ugyanis érdekes kidudorodásokra lehetünk figyelmesek. Ezek a "dudorok" első ránézésre meglehetősen szokatlannak és furcsának tűnhetnek, viszont rendkívül hasznosak. Ennek köszönhetően a Swarovski EL Range távcsövek még jobban a tenyérbe simulnak. Mennyire? Annyira, hogy akár egy kézzel is pontos mérést végezhet a felhasználó.

 

Hosszan sorolhatnánk még a Swarovski EL Range távcsövek előnyös tulajdonságait, hiszen természetesen vízlepergető bevonat van a lencséken, teljesen vízállóak, nitrogéngázzal töltött a belsejük és azt is megemlíthetjük, hogy kategóriájukban a legkönnyebb távcsövek, de egy biztos:
újra egy nagyszerű távcsövet hozott létre a Swarovski, amely minden szempontból az abszolút top kategóriát képviseli.

Jelenleg két változatban kapható a távcső:

Swarovski EL Range 8x42 és Swarovski EL Range 10x42 - remélem hamarosan egy teszt cikk keretében bővebben is be számolhatunk a gyakorlati tapasztalatokról is...

swarovski el range távcső

 
 
Copyright © 2017 BEO-PA Beo-Pa Kft. - Bemutatóterem: XII.ker. Budapest Nógrádi u. 39 (emelet)
Tel.: +36 (1) 201 0486, E-mail: info@beo-pa.hu
 
Zeiss Celestron Nightforce Surefire Yukon Swarovski Ameristep Eberlestock Minox Leica Economic Stúdió Kft