Kezdőlap | Oldaltérkép | E-mail | GYIK  
  Hírek Tudástár Kapcsolat Üzletszabályzat Cégünkről Törzsvásárlói Kártya Részletes Keresés  
 
 
Nordik Predator Fox Heat
Nordik Predator Ragadozó hívó
Előrehangolt vadhívó síp ragadozók (róka, sakál) csalogatásához. Használata nagyon egyszerű. Négy ...
 

Új Helyre Költöztünk!
Kedves régi és új vásárlóink! Weigl vadászbolt exkluzív helyszínen, új exkluzív arculattal az ...
2015.07.01.
Mauser Újdonságok! M12 High Grade - Mauser098 - Mauser M03 GRS
    Az új Mauser M 12 High Grade magában egyesíti az eleganciát és a funkcionalitást. Ez a ...
2015.04.29.

éjjellátó
pulsar
éjjellátók
surefire
leica
ranger

Swarovski EL Range távcső sorozat

A Swarovski EL Range egy vadonatúj távcső sorozat, amely a Swarovski EL távcsövek alapjaira épült, megtartva azok minden előnyét, sőt további értékekkel gazdagítva azokat. Egy új ékszer a távcsövek között, amely egy csúcstechnikákat rejtő mérnöki alkotás is egyben.

swarovski el range távcső sorozat

Egy új korszak régi értékekkel

A Swarovski EL Range 8x42 távcső mindenben követi azt a vonulatot, amelyet már megszokhattunk a Swarovski EL távcsöveknél. Kiváló képélesség, rendkívüli felbontás, színhűség és nem utolsó sorban ugyanaz a lenyűgöző képélesség, mellyel az Swarovski EL távcsövek elkényeztettek bennünket. Legyinthetnénk, hogy ez nem érv, hiszen ez a Swarovski-nál már megszokott, de ne tegyünk, hiszen ebben a távcsőben beépített távolságmérő van - és ugye ismerünk olyan nem kis nevű konkurens távcsövet, amelynél ezt nem tudták megoldani. Az EL Range távcsőnél sikerült és ez igazán nagy teljesítmény.

swarovski EL Range távcső
Távolságmérős távcső

Ez a Swarovski EL Range távcsövek esetében igencsak a dolgok leegyszerűsítését jelentené. Ugyanis: az valóban igaz, hogy 1375 méteres távolságig +/- 1 méteres pontossággal mér a lézeres távolságmérő. Lehet vele egyszeri és folyamatos mérést végezni, ráadásul mindezt nagyon gyorsan és precízen. Mindez nem újdonság, az viszont már igen, hogy a Swarovski EL Range távcsövek a dőlésszöget is figyelembe veszik a mérésnél. Így egy dőlésszöggel pontosított, "virtuális" távolságértéket kap a vadász. Ez felbecsülhetetlen információt ad a lövedék ballisztikai pályájának módusulásáról. Nagyban javítja a találati pontosságot és elősegíti az eredményes vadászatot. Ugye nem kell ecsetelnünk e funkció hasznosságát, főleg hegyvidéki vadászaton...
A Swarovski EL Range nemcsak élesebb látást, hanem nagyobb találati pontosságot is eredményez.

 

Fontos az ergonómia

swarovski el range lézertávmérő

A Swarovski EL távcsövek formatervezése rövid időn belül nagy népszerűségre tett szert, hiszen az ún. wrap-around megoldás kiválóan illeszkedik az emberi kézbe. Remek ergonomiája minden addiginál biztosabb távcsőfogást eredményezett az EL távcsöveknek.

Ezt a biztos és kényelmes fogást tudta még tovább tökéletesíteni a Swarovski. A Swarovski EL Range távcsövek tubusának alsó felén ugyanis érdekes kidudorodásokra lehetünk figyelmesek. Ezek a "dudorok" első ránézésre meglehetősen szokatlannak és furcsának tűnhetnek, viszont rendkívül hasznosak. Ennek köszönhetően a Swarovski EL Range távcsövek még jobban a tenyérbe simulnak. Mennyire? Annyira, hogy akár egy kézzel is pontos mérést végezhet a felhasználó.

 

Hosszan sorolhatnánk még a Swarovski EL Range távcsövek előnyös tulajdonságait, hiszen természetesen vízlepergető bevonat van a lencséken, teljesen vízállóak, nitrogéngázzal töltött a belsejük és azt is megemlíthetjük, hogy kategóriájukban a legkönnyebb távcsövek, de egy biztos:
újra egy nagyszerű távcsövet hozott létre a Swarovski, amely minden szempontból az abszolút top kategóriát képviseli.

Jelenleg két változatban kapható a távcső:

Swarovski EL Range 8x42 és Swarovski EL Range 10x42 - remélem hamarosan egy teszt cikk keretében bővebben is be számolhatunk a gyakorlati tapasztalatokról is...

swarovski el range távcső

 
 
Copyright © 2018 BEO-PA Beo-Pa Kft. - Bemutatóterem: XII.ker. Budapest Nógrádi u. 39 (emelet)
Tel.: +36 (1) 201 0486, E-mail: info@beo-pa.hu
 
Zeiss Celestron Nightforce Surefire Yukon Swarovski Ameristep Eberlestock Minox Leica Economic Stúdió Kft