Kezdőlap | Oldaltérkép | E-mail | GYIK  
  Hírek Tudástár Kapcsolat Üzletszabályzat Cégünkről Törzsvásárlói Kártya Részletes Keresés  
 
 
Nordik Predator Fox Heat
Nordik Predator Ragadozó hívó
Előrehangolt vadhívó síp ragadozók (róka, sakál) csalogatásához. Használata nagyon egyszerű. Négy ...
 

Új Helyre Költöztünk!
Kedves régi és új vásárlóink! Weigl vadászbolt exkluzív helyszínen, új exkluzív arculattal az ...
2015.07.01.
Mauser Újdonságok! M12 High Grade - Mauser098 - Mauser M03 GRS
    Az új Mauser M 12 High Grade magában egyesíti az eleganciát és a funkcionalitást. Ez a ...
2015.04.29.

éjjellátó
pulsar
éjjellátók
surefire
leica
ranger

Hőkamera, éjjellátó és még sok Pulsar újdonság - IWA 2012

 

Aki idén ellátogatott a Pulsar/Yukon standra az IWA kiállításon számos izgalmas újdonságot láthatott: hőkamera, távolságmérős távcső, éjjellátó stb. Akinek nem volt szerencséje személyesen kilátogatni Nürnbergbe, annak most itt egy kis összefoglaló az újdonságokról.

Pulsar Quantum hőkamera thermal vision

Hőkamera

A Pulsar/Yukon minden eddiginél nagyobb standdal állított ki, de ami még ennél is fontosabb, még több újdonságot mutatott be, mint eddig bármikor.
Az már most világosan látszik nem elégednek meg az éjjellátó távcsövek sikerével, újabb és újabb utakat keresnek és a jelek szerint találnak is...

Jobb, ha már most megjegyezzük a termék nevét - Pulsar Quantum hőkamera , mert hamarosan elindul ennek az új termékcsaládnak a sikertörténete. Kissé elbizakodottnak tűnhet a kijelentés, de ha egy pillantást vetünk bármely Pulsar Quantum hőkamera tudására láthatjuk, hogy tényleg komolyan kell majd venni őket.

Több féle változatban kerülnek majd forgalomba a Pulsar hőkamerák. Lesz kisebb 160x120 pixel felbontású alapmodell, 9Hz frissítéssel, míg a csúcsot a 380x280 pixeles, 30Hz frissítésű - azaz folyamatos élő képet adó - hőkamera képviseli majd. Valamennyi Pulsar Quantum hőkamera objektívén állítható az élesség, amely jelentősen megnöveli a felismerési távolságot már az alapmodellnél is. Két objektívvel 19mm/f0,7 és 38mm/f0,8 négy féle alapváltozatban kerülnek majd forgalomba, a Pulsar ígérete szerint jóval kedvezőbb áron, mint a jelenleg piacvezető Flir hőkamerák...

Lézeres távolságmérős távcső

Pulsar Expert távcső lézeres távolságmérő

De nem a hőkamera az egyetlen új terület, ahol a Pulsar újdonságokkal szolgál. Egy másik bemutató állványon egy újabb érdekesség kapott helyet. A Pulsar Expert LRF 8x40 távcső. Mint azt a neve is mutatja (LRF) ez a távcső beépített lézeres távolságmérővel rendelkezik, amely 4-1000 méteres tartományban tud mérni. Képminősége kiváló, a design kicsit oroszos, viszont nagyon erős és vízálló. Talán az egyetlen teljes értékű keresőtávcső árkategóriájában, melyet nem a Távol-Keleten, hanem Fehéroroszországban gyártanak. Ennek ellenére -ha hinni lehet az előzetes híreknek  -  jó ár-érték aránnyal rendelkezik majd.

Pulsar éjjellátó lézeres távolságmérőHa már a távolságmérőknél tartunk bemutattak egy érdekes prototípust is egy olyan digitális éjjellátó készüléket, amely beépített lézeres távolságmérővel rendelkezik. Az látszik a terméken, hogy még nem kiforrott éjjellátó modell, minden esetre érdekes kísérletnek tűnik a jövőre nézve.
A jövőre vonatkozóan még érdemes megjegyezni azt is, hogy hamarosan a Pulsar Recon digitális éjjellátó sorozat beépített lézer fényvetőt kap majd a még jobb hatásfok és teljesítmény érdekében.

 

Pulsar éjjellátó Forward DFA70SDigitális éjjellátó és "front attachment"

Ami talán még a fentebb említetteknél is nagyobb népszerűségnek örvendett a Pulsar standon az egy digitális éjjellátó volt, a Pulsar Forward DFA70 éjjellátó. Ez az éjjellátó többféleképpen is működhet: használható, mint kézi monokulár 10x-es (!) nagyítással és használható, mint egy távcső előtét 1x-es nagyítással. Szinte bármely 50-56mm átmérőjű keresőtávcsövet, spektívet éjjellátóvá alakít. A Pulsar az első, aki ilyen digitális megoldást kínál az éjjellátó gyártók közül. Ráadásul minden eddiginél jobb képalkotással rendelkezik majd a Pulsar Forward DFA70, hiszen nagyobb érzékenységű CCD chippel, jobb és újabb képerősítő szoftverrel és minden eddiginél kifinomultabb, jobb képet adó OLED képernyővel valamint beépített LED-es, vagy lézeres fényvetővel rendelkezik majd. Felszerelése a távcsőre rendkívül egyszerűen és gyorsan bajonettzár segítségével történik majd. Ára előre láthatólag 1650 EUR körül lesz majd.

 
 
Copyright © 2018 BEO-PA Beo-Pa Kft. - Bemutatóterem: XII.ker. Budapest Nógrádi u. 39 (emelet)
Tel.: +36 (1) 201 0486, E-mail: info@beo-pa.hu
 
Zeiss Celestron Nightforce Surefire Yukon Swarovski Ameristep Eberlestock Minox Leica Economic Stúdió Kft