Kezdőlap | Oldaltérkép | E-mail | GYIK  
  Hírek Tudástár Kapcsolat Üzletszabályzat Cégünkről Törzsvásárlói Kártya Részletes Keresés  
 
 
Nordik Predator Fox Heat
Nordik Predator Ragadozó hívó
Előrehangolt vadhívó síp ragadozók (róka, sakál) csalogatásához. Használata nagyon egyszerű. Négy ...
 

Új Helyre Költöztünk!
Kedves régi és új vásárlóink! Weigl vadászbolt exkluzív helyszínen, új exkluzív arculattal az ...
2015.07.01.
Mauser Újdonságok! M12 High Grade - Mauser098 - Mauser M03 GRS
    Az új Mauser M 12 High Grade magában egyesíti az eleganciát és a funkcionalitást. Ez a ...
2015.04.29.

éjjellátó
pulsar
éjjellátók
surefire
leica
ranger

Változott az éjjellátó jogi szabályozása!

Meghívót kaptunk az MKEH-tól egy konzultációra. Mi elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy az éjjellátók forgalmazásával kapcsolatban milyen változások várhatóak. Változik ugyanis a haditechnikai törvény, egy törvény változása sok mindent jelenthet persze, hogy ez most jót jelent-e, vagy rosszat az mindjárt kiderül....

Először nézzük, mi újság ma 2011.november 08-án az éjjellátókkal kapcsolatban: a hatályos rendeletet a 16/2004 Korm.rend. a haditechnikai termékek közé sorolja és engedélyhez köti valamennyi éjjellátó készülék forgalmazását, függetlenül annak tudásszintjétől.
A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy forgalmazási engedélyt csak az I. generációs éjjellátókra lehet kérni - pontosabban kérni ugyan bármely éjjellátóra lehet, viszont csak ezekre adják meg azt.  A II. generáció feletti tudásszintű éjellátó kizárólag a rendvédelmi szervek, fegyveres testületek részére elérhető. Tehát egy magyar ember Magyarországon csak I. generációba tartozó éjjellátót vehet.

Mint az a rendelet dátumából kiderül az a szabályozás már 7 éves.  Azóta rengeteg minden változott, csak a jogszabály nem... legalább is eddig.

2012 január 1-től végre új szabályozás lép hatályba -160/2011 korm. rend. köszönet érte MKEH és Külügyminisztérium! : ). 
Az új haditechnikai törvény lehetővé teszi a nagyobb tudású éjjellátó hivatalos  és legális árusítását ugyanis az éjjellátók kikerültek a haditechnikai törvény hatálya alól, pontosabban fogalmazva a nem katonai célra tervezett és gyártott éjjellátók kerülnek ki. Amely tehát polgári célra gyártott, az szabadon forgalmazható, birtokolható és használható.

Ezzel az új törvénnyel egy hosszú ideje tartó áldatlan állapot ér véget és remélhetőleg valóban tiszta víz kerül a pohárba!

Végre megkezdődhet a visszaszámlálás, már nincs olyan sok január 1-ig!

 

Végre

 
 
Copyright © 2018 BEO-PA Beo-Pa Kft. - Bemutatóterem: XII.ker. Budapest Nógrádi u. 39 (emelet)
Tel.: +36 (1) 201 0486, E-mail: info@beo-pa.hu
 
Zeiss Celestron Nightforce Surefire Yukon Swarovski Ameristep Eberlestock Minox Leica Economic Stúdió Kft